Weer aan de slag na een jaartje pauze

Appril 2018: Een nieuw team en mobile first

Na een jaartje pauze ben ik weer druk doende met de organisatie van het zesde app-festival. Dit doe ik niet alleen, maar met een nieuw team van professionals uit de app-scene. Zo helpt Brechtje de Leij, een van de bekendste mobile experts van Nederland, met het samenstellen van het appril festival programma. En ook Michel van der Berg, een mobile pionier die na wat jaren in het buitenland weer terugkomt naar Nederland.

Appril 2018
Het zesde appril festival is zoals vanouds weer in Amsterdam, op 10, 11 en 12 april 2018. Ook deze editie hebben we weer een boordevol programma. Drie dagen kijken en luisteren we naar Nederlandse succesverhalen en de do’s & dont’s. Bezoekers kunnen de nieuwe technologische ontwikkelingen volgen op het gebied van applicatie ontwikkeling. volop netwerken en kennis uitwisselen met professionals uit de mobile scene. De crème de la crème van onze app-industrie ontmoet elkaar bij appril.

It’s getting serious now!
Mobile dominates en mobile first. We willen met z’n allen niets anders. Onze economie vaart er wel bij. En hóe! 24-uur gebruiksgemak van bureau tot badkamer, Iedereen is mobile en gebruikt het, van jong tot oud. Na tien jaar mobile development in Nederland hebben we de techniek op de rit. Oorspronkelijke pioniers zijn nu de beslissers en bepalers. Apps zijn steeds vaker het middelpunt van growth hacking en digitale transformatie. Ik zie echter genoeg kansen om als Nederland applicatieland nog winst te behalen: meer devoted teams, focus op gebruikers door design en slimme verdienmodellen om de conversie en engagement te zien stijgen. Het appril-festival haakt hierop in, de tijd voor het experiment is voorgoed passé. It’s getting serious now!

Thema’s appril Festival 2018

It’s getting serious now! – Mobile-first transformations.

Tien jaar app-development in Nederland. Wat heeft dit ons gebracht, waar liggen kansen en wat zijn de knelpunten? Met topspelers en showcases en onze thema’s voor de aankomende editie.

1.Be smart and innovate – Mobile-enabled transformations
Over AR, VR, AI, chatbots, IoT smart home devices.

2. Grow your business – Mobile Marketing
Over loyaliteitsprogramma’s, micro-interacties en mobiele gebruikerservaringen.

3. Measuring is king, but be safe – Mobile & data
Big Data in relatie tot apps, chat-apps, push notificaties en andere taalgestuurde interfaces.

4. Step up to human centered design – All about Mobile design
The next step in design. Meer aandacht voor details en vormgeving van de toenemende micromomenten die de gebruiker heeft met de dienst.