Deze mooie app is gebouwd tijdens de Corona corona crisis

Sinds de intelligente lockdown is heel ondernemend Nederland op zoek naar nieuwe manieren om de business door te zetten. Inventiviteit en aanpassingsvermogen zijn nu het grootste goed. Grotere bedrijven die beschikken over kapitaal stellen klussen uit of lopende projecten worden on hold gezet.  Terwijl het niet alleen voor de “kleine” organisaties een kwestie van doorpakken is, maar ook voor de grote jongens. Juist nu!

Ook voor app bouwend NL zijn het spannende tijden, klanten vallen weg, de aanpassing naar de nieuwe economie, uitstel van projecten en langere lead times. 

Maar in deze tijd zie je ook juist de doorpakkers, de bureau’s die zelf een mooi idee lanceren of die in gesprek gaan met hun klant om snelle, nieuwe oplossingen te bedenken. En dat er al gave, inventive en vooral mooie oplossingen gemaakt zijn, dat is zeker! 

Vandaag in de spotlight Culture on the Couch

Ontwikkelaar: GoHere

Doel: Musea, theaters, muziekpodia en andere culturele instellingen openen in rap tempo online hun deuren nu ze noodgedwongen fysiek gesloten zijn door Coronamaatregelen. Er ontstaan de leukste initiatieven, maar die zijn vaak nog lastig vindbaar. ‘Culture on the Couch’ bundelt deze programma’s in een nieuwe app en wil op die manier bijdragen om iedereen warm te houden voor cultuur.

‘Culture on the Couch’ is een app met cultuurtips waarvoor je de deur niet uit hoeft. De app staat vol links naar culturele activiteiten die vanaf de bank toegankelijk zijn. Gebruikers kunnen suggesties doen voor nieuwe content, zodat de inhoud van de app steeds vollediger en rijker wordt.

De ‘Culture on the Couch’ app toont onder andere links naar online uitingen van Paradiso, Artis, de Balie en virtuele tours van musea. Van het Stedelijk museum tot aan het Guggenheim Museum. Maar ook Anne Frank vlogs, livestreams van het Concertgebouw en het aanbod van de Koninklijke Bibliotheek staan bijvoorbeeld vermeld.

De ‘Culture on the Couch’ App is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play: https://app.gohere.app/share/culture-couch/download