Apps en recht, zo zit dat!

Apps en recht, zo zit dat!

In het hartje van de Corona crisis namen wij, met de (H)appy talks podcast op. Een gesprek met Ruby Nefkens over apps ontwikkelen en de regels die hier bij komen kijken. Dit naar aanleiding van het boekje Apps & recht dat net een flinke update kreeg.

Ruby Nefkens

Het tot stand komen van een app begint altijd met een idee. En tijdens de uitwerking van dit idee tot een concrete app komen veel onderwerpen aan bod, waaronder juridische aspecten. Daar wordt niet altijd meteen aan gedacht, maar het is toch raadzaam hiermee al vanaf het begin rekening te houden.

Aan de ene kant moet een app voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, waaronder privacyregels. Maar aan de andere kant, kan je met een app ook exclusieve rechten creëren, waarmee je kunt voorkomen dat anderen de app kopiëren. In het geval dat meerdere partijen betrokken
zijn bij het (laten) ontwikkelen van de app, is het raadzaam ervoor te zorgen dat de onderlinge afspraken duidelijk vastgelegd zijn.

In het volgende overzicht geven Advocaat Ruby Nefkens en Ilham Quaijan, Manager, Privacy & Cybersecurity CIPP/E bij PwC, aan met welke rechtsgebieden en juridische aspecten je geconfronteerd kan worden tijdens het (laten) ontwikkelen of het gebruik van een app.

Download hier het boek Apps & recht

Luister hier naar de Podcast van Miss Appril met Ruby Nefkens

(H)appy Talk podcast 04; apps & recht

Download the Englisch version Apps & Law