In Nederland hebben we 4 miljoen mensen met een beperking.

Hoe bouw je apps die inclusief zijn voor iedereen?

Wist je dat vier miljoen Nederlanders met een beperking jouw app niet kunnen gebruiken en wat jij hier aan kunt doen? Welke regelgeving er op dit gebied aankomt en welke Nederlandse apps nu al goed scoren?

In deze podcast ga ik in gesprek met Robert Keus van Digitaal toegankelijk.

Tijds het ontwikkelen van de een van hun apps ontdekten het belang van digitale toegankelijkheid. Robert: “Tijdens dat proces werd ons ontwerp getest door een groep testers die zeer laaggeletterd was. Zo zat één van de testers – een volwassen vrouw – pas net 2 jaar op de basisschool. Wij waren gewend om onze producten te laten testen in testgroepen, maar hadden niet eerder rekening gehouden met laaggeletterden. Wij schrokken van de resultaten van deze sessies. De woorden en teksten die wij gebruikten waren te moeilijk, met als gevolg dat de gebruikers hele pagina’s oversloegen. En de illustraties die wij hadden getekend wekten bepaalde stereotype gevoelens op, waardoor de app vanaf het begin als negatief werd beschouwd.”

Luister naar de podcast over digitaal toegankelijkheid met Robert Keus

#App#Development#toegankelijkheid#Blind#Doof#Reuma#Gebruikers#Testing#mobile#Coronamelder#KLM